Over mij

Anja van Wijk

Mijn naam is Anja van Wijk. Ik ben getrouwd met Martijn en moeder van 3 tieners; Hanne (2004), Lotte (2005) en Tijmen (2007). We wonen middenin de natuur in Uppel.

“Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen”

 

 • 18 jaar onderwijs

  18 jaar ben ik met hart en ziel werkzaam geweest in het onderwijs. Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik zien gebeuren dat de aandacht steeds meer uitgaat naar het hoofd van een kind. Goed kunnen denken, leren en plannen zijn vaardigheden die gewaardeerd en belangrijk gevonden worden. Steeds meer kinderen ‘verdwijnen’ in hun hoofd, ze denken veel na over hun leven en zoeken de antwoorden buiten zichzelf. Ze zijn heel goed in het observeren van anderen en vergeten hun eigen wijsheid.

 • Kindercoaching

  Met het gevoel dat het anders kan ben ik bij TORI Kindercoachopleiding gestart. Een prachtig avontuur om te ontdekken wie ik echt ben en waar ik voor sta, als persoon en als kindercoach. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en al snel daarna heb ik mijn baan in het onderwijs opgezegd. In mijn praktijk help ik gevoelige kinderen en hun ouders. Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen!

 • In ontwikkeling blijven

  Ik leer graag en blijf volop in ontwikkeling. Alle kennis en inzichten die ik in de afgelopen 25 jaar heb geleerd, wil ik niet voor mezelf houden. Ik geniet als ogen van ouders gaan glanzen, omdat ze gaan zien wat er speelt. Ik ben gespecialiseerd in het vertalen van gedrag van kinderen aan ouders én ouders inzichten geven in de behoefte en ontwikkeling van hun kind.
  Samen met gevoelige kinderen ontdek ik hoe hun binnenwereld werkt. We spelen, kletsen, dansen, ontdekken talenten en duiken in diepe levenszaken. Kinderen hebben een grote behoefte om serieus genomen te worden en te ontdekken hoe het ‘echt’ zit. Ik ga met plezier en verwondering dit avontuur met ze aan.

“Dit wil ik nog even aan je kwijt Anja. Je rust, geduld, luisterend oor en vertrouwen zorgen ervoor dat we ons enorm op ons gemak voelen bij je. Heel waardevol. Je bent voor ons écht goud waard”

- Moeder kindje van 6
“Ja ik voel nu rust in mijn lijf, gek hé. Het komt goed! Ik hou je zeker op de hoogte. Dankzij jou en met jou zijn we op de goede weg!”

- Moeder kindje van 7
“Een traject bij Anja is vakwerk op maat. Anja is een warm, liefdevolle Anja met een berg aan kennis en ervaring.”

Meiden vanaf 12 jaar

Hulpvragen voor meiden vanaf 12 jaar verwijs ik graag door naar Carla Pigmans.

 • Over Carla Pigmans

  Na het onderwijs heb ik 10 jaar holistische kinder,- en tieneryoga lessen en weerbaarheidstrainingen gegeven. Al snel vervolgde ik mijn studie met de kindercoach opleiding en ontwikkelde ik me tot stress en burnout coach voor meiden en vrouwen die in beweging willen komen naar rust, vertrouwen en levensgeluk. Een weg die ik zelf ook heel goed ken als gevoelige vrouw. Naast individuele coaching, in mijn praktijk Carla Movement, geef ik ook groepsactiviteiten, trainingen en workshops aan meiden en vrouwen. Ik werk veel lichaamsgericht en maak gebruik van creatieve werkvormen. Zo doe je niet alleen inzichten op vanuit je hoofd, maar ervaar je ook in je lichaam en maak je verbinding met je gevoel, je hart(-enwensen), waardoor je mooie stappen maakt naar jouw gewenste doel. Daarnaast ben ik stress en burn-out coach bij Liberi Coaching.

 • Contact opnemen met Carla

“Jongens DENKEN anders, jongens DOEN anders, jongens ZIJN anders en daarom is het COACHEN van jongens anders”

Jongenscoaching

Hulpvragen voor jongens vanaf 8 jaar verwijs ik graag door naar jongenscoach René.

 • Over René

  De kunst van het coachen is om dicht bij jezelf te blijven, zodat de ander de kans heeft om ook dicht bij zichzelf te komen. Dit is één van de kwaliteiten die ik graag inzet bij coaching. Ik ben René, 54 jaar en heb een geschiedenis als vakleerkracht LO in het speciaal onderwijs en als begeleider in de zorg.

  Daarnaast heb ik allerlei bewustzijn cursussen gedaan en mijn hele leven met kinderen en jong volwassenen gewerkt. ‘Ik heb het nooit gedaan, dus zal ik het wel kunnen!’ is één van de uitspraken die me altijd bijblijft.

 • Het werkterrein van René

  • Buiten
  • Doen
  • Ruimte voor alles wat er is
  • Mannen onder elkaar
  • Plezier
  • Persoonlijk leiderschap

  Jongens gedijen minder goed bij een gesprek aan tafel. Samen in beweging komen, klussen doen, of actief bezig zijn om te kijken wat er speelt en wat de ander nodig heeft.

  Stuur mij een berichtje als je met Renée kennis wil maken. Dan zorg ik dat jullie in contact komen.