Mam ik wil slapen, maar blijf maar denken

Omvattingstechniek; van een vol hoofd naar rustiger slapen.

“Mam, ik wil wel slapen, maar ik blijf maar denken”
Onze dochter is gevoelig voor overgangen en nieuwe situaties. Een start op een nieuwe school gaat dan ook niet vanzelf. Het is een periode met heel veel nieuwe indrukken. Al die indrukken vragen aandacht……vooral ‘s avonds in bed! We praten, we wandelen, maar de gedachten zijn hardnekkig en willen niet verdwijnen. Op zo’n moment pas ik de omvattingstechniek toe. Deze techniek ontspant het stresssysteem, laat het lichaam tot rust komen en piekergedachten verdwijnen.
De omvattingstechniek is een Stressreleasetechniek die ik ontdekt heb in het boek Stress kids van Wendy Peerlings. Ik deel hem graag met jullie!

Neem voor deze omvattingstechniek ruim de tijd. Je kunt het doen als je kind op bed ligt. Als je kind het fijn vindt kan het de ogen sluiten. Probeer te werken met liefde en aandacht voor je kind. Je hoeft er niets bij te zeggen. Laat je handen maar het werk doen.

  • Omvat met je twee handen de pols van je kind en geef een zeer lichte druk met je volledige handpalmen. Je druk mag niet sterker zijn dan een lichte, aangename aanraking.
  • Houdt dit zo 3 seconden vast en verplaats je handen een stukje hoger op de arm. Omvat dit deel ook weer 3 seconden lang.
  • Werk zo door tot aan de schouder en herhaal dit 3 keer voor de hele arm.
  • Ga daarna naar de andere arm en omvat dit ook in stukjes, namelijk 3 keer over de hele lengte van de arm.
  • Doe hetzelfde bij elk van de benen. Werk hier van de enkel tot aan de heup.
  • Je bent er even mee bezig, maar het is echt de moeite waard om dit vol te houden.

Omdat mijn dochter houdt van lavendel, wrijf ik haar armen, benen en romp in met lavendel-moor-olie. Dit is een fijne natuurlijke huidolie van Dr. Hauschka. Na het insmeren en de omvattingstechniek valt ze in slaap voordat ik de kamer uitloop!
Ik wens jullie veel plezier en succes. Laat je weten hoe het bij jullie gaat?