Over ons

Ik ben Anja van Wijk en eigenaar van deze prachtige groeiplek voor piekerkinderen en hun ouders.

18 jaar ben ik met hart en ziel werkzaam geweest in het onderwijs. Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik zien gebeuren dat de aandacht steeds meer uitgaat naar het hoofd van een kind. Goed kunnen denken, leren en plannen zijn vaardigheden die gewaardeerd en belangrijk gevonden worden. Steeds meer kinderen ‘verdwijnen’ in hun hoofd, ze piekeren en denken veel na over hun leven. 

Met het gevoel dat het anders kan ben ik bij TORI Kindercoachopleiding gestart. Een prachtig avontuur om te ontdekken wie ik echt ben en waar ik voor sta, als persoon en als kindercoach. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en al snel daarna heb ik mijn baan in het onderwijs opgezegd. In mijn praktijk help ik piekerkinderen weer de goede kant op denken. Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen!

Ik leer graag en blijf volop in ontwikkeling. Alle kennis en inzichten die ik in de afgelopen 25 jaar heb geleerd, wil ik niet voor mezelf houden. Ik geniet als ogen van ouders gaan glanzen, omdat ze gaan zien wat er speelt. Vanaf 2021 ga ik me nog meer richten op het vertalen van gedrag van kinderen aan ouders én ouders inzichten geven in de behoefte en ontwikkeling van hun kind.  

  • Eigenaar van Avontuur Kindercoaching
  • Coach, verhalenverteller en docent
  • Begeleiden en vertalen van gedrag van piekerkinderen

Coaches

Binnen Avontuur Kindercoaching werken wij met een vast team van coaches. Maak hieronder kennis met ze:

Carla Pigmans – Meisjescoach

Carla Pigmans

Mijn naam is Carla Pigmans- den Uijl. Na de HAVO stond ik voor de keuze of ik fysiotherapie zou gaan studeren of dat ik naar de PABO zou gaan. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik net gemiddeld op een vijfje uit kwam voor scheikunde, maar zeker ook om het volgende;

Als kind heb ik me veilig en prettig gevoeld op mijn basisschool. De herinneringen, geuren, de kinderen, het spelen, creatief bezig zijn, de gezelligheid… hoe fijn als ik dat sfeertje nogmaals kon ervaren en kon creëren.

Het was dan ook mijn missie om er als juf voor te zorgen dat de kinderen in mijn klas dit ook zo beleefden. Sinds 2002 ben ik 14 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Een mooie tijd!

Maar omdat ik in het onderwijssysteem van nu te weinig ruimte, maar veel behoefte opmerkte voor activiteiten met betrekking tot ontspanning, (zelf)bewustzijn, muziek, dans, drama en sociaal-emotionele thema’s ben ik me gaan bijscholen. En daarnaast bleef ik ook geïnteresseerd in de kracht van beweging, bewegend leren, weerbaarheid en lichaamsbewustzijn.

Vanaf 2010 heb ik mijn praktijk Spring! Kindcoaching in Leerdam opgericht. Ik ben kindercoach en begeleid meiden die op zoek zijn naar vertrouwen in zichzelf. Ik werk lichaamsgericht en maak ook veel gebruik van creatieve werkvormen. Zo doe je niet alleen inzichten op vanuit je hoofd, maar ervaar je het ook in je lichaam en maak je verbinding met je hart, waardoor je mooie stappen maakt. Fijn dat ik nu ook mijn missie door mag geven op de groeiplek bij Anja, Avontuur Kindercoaching!

Wees jezelf, voel je vrij en… Spring!

  • Meisjescoach
  • Coach, gevoelsmens, creatief, beweging
  • Delen van mijn kennis en ervaring rond zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

René Kleinherenbrink – Jongenscoach

René Kleinherenbrink

De kunst van het coachen is om dicht bij jezelf te blijven zodat de ander die kans heeft om ook dicht bij zichzelf te komen. Dit is één van de kwaliteiten die ik graag inzet bij coaching. Ik ben René, 52 jaar en heb een geschiedenis als vakleerkracht LO in het speciaal onderwijs en als begeleider in de zorg. 

Daarnaast heb ik allerlei bewustzijn cursussen gedaan en mijn hele leven met kinderen en jong volwassenen gewerkt. ‘Ik heb het nooit gedaan, dus zal ik het wel kunnen!’ is één van de uitspraken die me altijd bijblijven.

Mijn kwaliteiten zijn;

  • Dicht bij mezelf blijven
  • Rust
  • Actieve dingen doen, in beweging zijn